Passa ai contenuti principali

Prajitura Gerbeaux de post

DSC06461


DSC06462



DSC06463


DSC06464
Ingrediente-250gr margarina,375gr faina,180 gr zahar pudra,un praf sare,un varf cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie,vanilie.
Modul de preparare se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la rece pentru o ora.
Pentru umplutura avem nevoie de gem ,eu am pus de piersici si nuca macinata mai mare.
Se imparte aluatul in doua parti si se intind daoua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,peste se pune un strat de gem si apoi se prasara nuca macinata,deasupra se pune a doua foaie,se coace la foc moderat
Pentru glazura eu am amestecat zahar pudra cu cateva lingurite de apa si cocolrant apoi cand prajitura s-a mai racit se pune glazura peste.

Commenti

  1. Ce bine arata!!..La glazura,doar apa+zahar pudra+colorant..fara fierbere si fara grasime?
    O zi buna!

    RispondiElimina
  2. dana doar zahar ,apa si colorant am pus in glazura,sincer am inventat ceva pe loc ca sa o fac mai "atragatoare" si nici nu mai aveam margarina in casa,data viitoare am sa pun un pic de margarina la temperatura camerei,poate nu e asa casanta,la multi ani de 8 martie

    RispondiElimina
  3. Pare gustoasa!LA MULTI ANI de ziua mamei si femeii.

    RispondiElimina
  4. Una delicia de pastelitos, y además preciosos.
    Un beso

    RispondiElimina
  5. Bine ca nu a intrat barbatul meu pe aici,ca sigur maine trebuia sa i-o fac.E mort dupa Garbo.:)

    RispondiElimina
  6. La Multi Ani si tie Liliana..!!..Multumesc de raspuns,arata tare fain..si ma gandeam ca este putin sfaramicioasa fara niciun pic de grasime....Am si eu o reteta de la mama,de glazura rapida.. se pune numai zahar pudra+apa calda,cacao sau colorant si ulei..iese tare faina si lucioasa .. nu se crapa deloc la taiere..,o foloseste la dulciurile de post..O sa incerc si eu..:)
    te pup...Toate bune!

    RispondiElimina
  7. La multi ani cu intarziere de 8 martie! Sa fii iubita si apreciata pentru tot ce faci.
    Stii ca nu cunosteam prajitura asta. Imi place tare mult ...super asa roz deasupra.O pun pe lista ;-))
    o zi buna ..te pup!

    RispondiElimina
  8. lia are dreptate sotul tau ca e buna,o zi buna

    RispondiElimina
  9. nicoleta am inventat si eu ceva mai colorat deasupra ca fara nimic era trista,si se combina bine glazura cu nuca seamana cu bomboanele fondante pe care le cumparam de la Focsani o data demult tare,o zi faina

    RispondiElimina
  10. dana ce cantitati folosesti la reteta ta de glazura ca poate o incerc si eu,mersi si o zi buna

    RispondiElimina
  11. Liliana,la glazura de care-ti spuneam,se pun :200 gr zahar pudra,3-4 linguri apa fierbinte,1lingura cu varf cacao sau poti folosi colorant,1 lingura ulei..Apa se pune treptat,putin cate putin pana obti o glazura numai buna de intins..nici groasa nici subtire.
    O zi frumoasa!

    RispondiElimina
  12. mersi dana,cred ca asta e glazura pe care o cautam,daca o fac mai densa cred ca pot sa o folosesc si la fursecuri,am sa incerc,o zi exelenta

    RispondiElimina
  13. Arata superb Yaya...felicitari!

    RispondiElimina
  14. Que rico dulce y el glaseado se ve muy lindo,me llevo la receta,abrazos,ímbratisari amiga.

    RispondiElimina
  15. ruxy mersi mult si o zi buna
    rosita vargas-grazie si imbratisari amiga

    RispondiElimina
  16. buna,
    ai putea sa precizezi cantitatea exacta a ingredientelor pt glazura? apa cum sa fie, rece sau calda?
    multumesc
    mihaela p

    RispondiElimina
  17. anonimo scuze ca raspund asa tarziu,sincer sra sa fiu am facut-o din ochi,dar aici la comentarii vezi ca am primit o reteta de glazura de la dana,am incercat-o si e acelasi lucru,o zi buna eu am pus zahar pudra intr-un vas si adaugam putin cate putin apa rece pana cand am crezut eu ca pot sa o intind pe prajitura,se intareste dupa ce ai pus-o

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.